Paw

Paw

http://www.paw.eu/

DrainBloC - proti zmrzovanju in pregrevanju solarne tekočine

PAW DrainBloC je popolnoma predsestavljen set za avtomatsko polnjenje in praznjenje solarnega sistema, ki se stalno prilagaja trenutnim obratovalnim razmeram. S PAW DrainBloC setom je zmrzovanje in pregrevanje solarne tekočine preteklost.

 

 

 

Takoj ko črpalka PAW DrainBloC-a preneha delovati, se sončni kolektorji izpraznijo in solarna tekočina odteče v integrirano posodo volumna 20 l, kar zadošča za 12mpovršine kolektorjev. Ko pride do vnovičnega zagona črpalke, je proces obraten. Solarna tekočina iz posode zopet napolni kolektorje in toplota se ponovno prenaša v zalogovnik.

S PAW DrainBloC-om je tako pregrevanje in izparevanje solarne tekočine popolnoma preprečeno, poleg tega pa ni nobene možnosti, da bi solarna tekočina zmrznila. Ko črpalka preneha delovati, se sistem samodejno izprazni.

PAW DrainBloC je lahko napolnjen z običajno vodo, ki ima prednost pred običajnimi solarnimi tekočinami: 

             • boljši je prenos toplote
             • večja je toplotna kapaciteta
             • nižja in bolj konstantna viskoznost
             • nižje izgube tlaka v sistemu
             • voda je okolju prijazna

PAW DrainBloC je zaprt sistem zato ni možnosti nastanka korozije. Kompleten set je tovarniško popolnoma sestavljen, kar omogoča hitro in enostavno montažo.

Regulacija omogoča avtomatsko prilagajanje moči črpalke, zato se črpalka optimalno prilagaja obratovalnim zahtevam sistema. Celoten sistem omogoča natančno kontrolo polnosti sistema in količine.

Lesna biomasa

Kurilno olje

Zemeljski plin

Toplotne črpalke

Hibridno ogrevanje