Informacije

Zakaj potrebujemo omejevalnik vleka?

 Omejevalnik vleka je praktično neizogiben takrat, ko se vlek dimnika spreminja in zato porabimo več energije kot bi bilo potrebno. Sprememba vleka dimnika je pogojena s spremembo vremenskih razmer, ki je še posebno izrazita v hladnem zimskem obdobju. Zaradi nizkih zunanjih temperatur se poviša podtlak v odvodnih dimovodnih sistemih in v dimniku se poveča vlek. Posledično se poveča zgorevalna moč, kar povzroči višjo porabo goriva. Rezultat se nemudoma pokaže v porastu stroškov obratovanja oz. ogrevanja. Omejevalnik vleka ima poleg tega tudi pozitivne "stranske učinke", saj poskrbi za prezračevanje in sušenje dimnika.

Kaj je modul Paw FRIWA?

Modul FRIWA je rešitev nemškega proizvajalca PAW za pripravo tople sanitarne vode brez uporabe ogrevalnika sanitarne vode. FRIWA je kompaktna in tovarniško sestavljena enota popolnoma pripravljena za priklop na vodovodno in ogrevalno napravo. Izjemno hitro in higiensko neoporečno segreva sanitarno vodo po pretočnem principu in hkrati omogoča visoko udobje uporabniku. Tako imamo vedno na razpolago toplo svežo vodo, ki je higiensko neoporečna, pri tem pa ne potrebujemo ogrevalnika.

Več informacij lahko najdete v katalogu proizvajalca na povezavi http://www.paw.eu/en/service/documents/PAW_Produktfamilie_Friwa_032014_en_web.pdf

 

Lesna biomasa

Kurilno olje

Zemeljski plin

Toplotne črpalke

Hibridno ogrevanje